Noord-Zuid Lijn

De titel heeft niets te maken met Amsterdam, waar de vervloekte metrolijn nog steeds niet gereed is.

Het is de lijn van 78 naar 09, Yvelines naar Ariège. We hebben een huis geërfd in Lagarde en hebben grootse plannen om ons daar te gaan vestigen. We waren niet meer terug geweest na 20 november 2015. En hoewel we het huis, uiteraard, vele keren hebben bezocht leek het ons een goed plan om er een langere tijd door te brengen.

Op 22 maart, na de ALV van de NLVP, vertrokken we richting Hans en Siranouche in Ussel, voor een eerste stop.

Het zonnetje scheen en bij aankomst in Lagarde hebben we eerst alle luiken opengegooid. Het daglicht stroomde letterlijk naar binnen. Helaas lag er ook een laag stof. Marcel had de stofaanval voorzien en had wegwerp monddoekjes gekocht.

Het is een schitterend huis, tuin met fruitbomen op het zuiden. En dan het uitzicht op de Pyreneeën. Het daglicht gaf, helaas, ook barsten in de woonkamer en andere oneffenheden weer. Maar ja wat wil je, een oud huis, waar sigaren werden gerookt.

De grootste uitgavepost wordt de aanschaf van een `piano`. Nee, niet het muziekinstrument. De Steinway staat er al. Een piano is een groot fornuis met zes branders en twee ovens. Wij hebben ons oog laten vallen op het model Sully van Lacanche.

(Wordt vervolgd).

IMG_7288 (1)

De tuin met fruitbomen, en de blauwe luiken van het huis op de achtergrond.

 

Geef een reactie