Een voorjaarsweekje in Breizh!

Bretagne bestaat uit vijf departementen: Côtes d’Armor (22); Finistère (29); Morbihan (56); Ille et Vilaine (35) en Loire-Atlantique (44). Wij hebben ze over de afgelopen decennia alle vijf doorkruist. Vooral de Côtes d’Armor was een grote favoriet. Sinds een paar weken hebben we er een nieuwe favoriet bij: Finistère.

Hoe komt dat zo, hoor ik jullie denken.

Na ruim vier jaar vonden we het tijd worden voor een echte vakantie. Dus geen lang weekend maar een echte vakantie waarbij de werkcomputer grotendeels werd uitgeschakeld.

Dan komt de vraag ‘waar gaan we naar toe’?

Ik sta op de verzendlijst van Gîtes de France/Breizh. Dus daar hadden we het antwoord op een presenteerblaadje. De Michelin wegenatlas erbij gehaald. Wordt het weer de Côtes d’Armor? Via een FB groep zag ik heel regelmatig schitterende foto’s voorbij komen van de Finistère. Binnen een paar dagen een mooie en gunstig gelegen gîte gevonden en geboekt.

We hebben gesmuld van de schaaldieren (kreeft, oesters en schelpdieren). Deze kochten we vers bij de viviers die op loopafstand lag. Ze verkochten ook een erg lekkere Chardonnay.

En, natuurlijk, hebben we ook gewandeld. Aan de hand van de gedetailleerde wandelkaarten, gekocht bij de VVV, hebben we twee mooie routes uitgestippeld.

Ik hoor het jullie al vragen: nog goede restaurants bezocht?

Ja zeker! Het gastronomische Restaurant de La Pointe Saint-Mathieu ‘HPSM’ in Plougonvelin.

 

We wilden onze heerlijke week nog verlengen met een nacht. En om de omweg via Bordeaux, een mooie stad, daar niet van, te vermijden, hebben we de veerdienst van Royan naar Verdon-sur-Mer genomen. Ook weer een aanrader. Wat is het estuarium van de Gironde wijds.

De overnachting geboekt bij Maison d’hôtes Le Cœur des Vignes in Pauillac. Wat een mooi en goedverzorgd adres. Zeker voor herhaling vatbaar  Aangezien ze geen tables d’hôtes verzorgen op zaterdag raadden ze het restaurant le Saint Julien in Saint Julien Beychevelle aan.