Kerstmotomannen

Dagje Dieppe

Even er uit. Het was droog met wat wind. We pakten de auto en gingen naar Dieppe en zouden nog voor het einde van de markt kunnen aankomen.
De tocht ging voorspoedig, wel wat tegenlicht met laaghangende zon in deze maand. Onderweg belden we om te reserveren in een favoriet restaurant, le Turbot, maar ze zaten vol.
Toen we daar een paar jaar geleden voor het eerst naar toe gingen kon je nog op goed geluk langs gaan en een tafel vinden. Maar vanwege het succes moet je nu dus zelfs in het naseizoen boeken. Tja. Zo is ons plan op met oud-en-nieuw naar Granville te gaan ook in het water gevallen want beter georganiseerde mensen hadden alle kamers en gastenverblijven geboekt.
In Dieppe vonden we een parkeerplek bij het nieuwe droogdok waar plezierjachten op drie verdiepingen kunnen overwinteren. Op weg naar de markt zagen we een restaurantje op de hoek van een straat liggen waar we we eens gekeken hadden. De kaart was interessant en de prijzen vielen mee dus we hebben daar maar geboekt.
Op de vismarkt was het druk. Er lagen mooie grote vissen, jakobsschelpen en ik zag een berg zwemkrabben die we hebben gekocht. Ook wat wulken en een tong. Op de weekmarkt hebben we kaas gekocht en een kilo roze knoflook.
Op de pier was een foto shoot gaande van dames met trouwjurken (met leren of bont jassen erover vanwege de koude) en er was opeens een enorm kabaal. Dat bleek een grote stoet van motorrijders te zijn die allen als kerstman waren verkleed. Maartje heeft een serie foto’s gemaakt van de veerboot die uit Engeland kwam aanleggen.
Het eten in La Cale was heel aardig. Maartje had een goed gevulde vissoep en ik een salade van lauwwarme jakobsschelpen. Daarna had zij een zeebaars en ik kabeljauw met een Dieppoise saus (garnaal, mosselen, champignon en crème). Het was leuk opgediend met een groente garnituur van zoete aardappel en pastinaak. Als dessert een appel in bladerdeeg (Douillon Normand). De chef, Pierre-Yves Lebiez, kan er wat van! Het restaurant was schoon en netjes en leuk ingericht. Ik hoop dat ze het net zo druk krijgen als Le Turbot (dat goedkoper is en minder netjes maar een heel leuk buffet heeft met voorgerechten). La Cale is verfijnder.

Geef een reactie