Snuffelneus gestoten?

Interview met Frankfurt vanuit Mirepoix

Interview met Frankfurt vanuit Mirepoix

Vorige week was het een lang weekeinde in Frankrijk vanwege bevrijdingsdag op 8 mei, donderdag, en Maartje had dit keer wel vrij kunnen krijgen omdat de Economic Outlook klaar was. We besloten naar het zuiden te gaan en reden op donderdagochtend in alle vroegte naar Ariège met een lunch stop in Lalbenque in de buurt van Cahors. Daar waren we in februari nog geweest voor de truffelmarkt en we hadden onze zinnen gezet op een maaltijd in het Café de Paris.
Echter, de zaak was van eigenaar veranderd en opgeknapt. We hebben er wel lekker gegeten voordat we verder gingen naar Emma. De vrijdag heb ik nog vanuit een café in Mirepoix een interview gedaan voor mijn bedrijfje, en we wilden eten in Chalabre in een Logis de France waar we wel vaker langsgaan maar daar was het al druk. Maartje en Emma stoken de straat over en opende een niet-uitnodigende deur van een café des sports waar er een dagmenu was voor lunch. We konden er nog bij maar in plaats van rundvlees was er speklap met ei. Het was een interessante zaak vol met rugby parafernalia en de andere gasten waren bijvoorbeeld een groep schilders. We hadden een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie en een kwart liter wijn per persoon voor 13 euro. Hoe ze daar nog winst op maken weet ik niet maar voor dat geld heb je in Parijs nog geen salade…
op zaterdag gingen we al weer huiswaarts met een lange lunch stop bij Hans en Siranouche waar we verrast werden door een nieuw aangelegd pad bij het hek –- na de aanleg van de riolering voor de gites naar het nieuwe gemeente riool (in plaats van een beerput) heeft Hans ook nieuwe terrassen gestort voor de huisjes zodat het weer effen licht en er geen onkruid en mollen door heen kunnen.
De vrijgekomen flagstones heeft hij gebruikt om een pad te leggen van het ingangshek naar het zwembad en dat gaf een hele mooie indruk.
In de middag reden we verder naar Saint Marcel in de buurt van Argenton sur Creuse. Zo konden we de afstand opbreken en op zondag redelijk vroeg, en dus voor de drukke files, in Parijs aan te komen. Het hotel was aardig en niet duur, en de maaltijd interessant.
Op zondag gingen we eerst tanken bij de Intermarché en ook wat te kopen om onderweg te eten. Meestal nemen we geen ontbijt in hotels om niet in de verleiding te komen croissants and pains de chocolat te eten.
In de winkel kochten we wat kaas en er lag iets wat ik niet eerder was tegen gekomen; “Tomme de Domessin”. We hebben het gekocht en het was aardig. Maar nadat ik thuis het had opgezocht bleek het een soort Tomme de Savoie te zijn die wordt gemaakt door de Fruitiere de Domessin fabriek die geheel in handen is van de firma “les Musquetaires”, ofwel de eigenaar van de Intermarché. Het was dus gewoon een huismerk een geen regionale specialiteit.
Die maandag hadden we een lunch met oud-collega’s in Terminus du Nord (geen Chalabre prijzen…) en een bestuursvergadering en op woensdag was er een aspergediner met de vereniging in Le Coupe Chou in de buurt van de Sorbonne. Dus het is niet zo gek dat mijn gewicht even weigert naar beneden te gaan.

Geef een reactie