Een tussendoortje aan de Albaster kust

Een tussendoortje aan de Albaster kust

We waren nog niet goed en wel thuis of het kriebelde alweer. Veel `gedwongen` vrije tijd…. Een luxe probleem..?

We keken elkaar aan over de rand van onze boeken en het was een deal. Woensdagochtend ons `vaste` hotel geboekt in Saint Valéry en Caux, voor de nacht van 19 juni.

Vrijdagochtend nog een vol programma. Drie km rennen en drie km `snelwandelen` met Marcel. Daarna snel douchen om naar Parijs te gaan voor mijn lunch met Mee Lan Frank en Annabelle Mourougane, oud-OECD collega`s.

Het is erg belangrijk om de band warm te houden, want ik zou er graag teruggaan. Om 14.45 terug in StGé, de auto stond klaar. We moesten om 17.00 in St Val zijn omdat Marcel een interview gepland had. En we haalden het strakke schema. 17.30 Apéro-time: bij de locale supermarkt een fles cidre brut, pinda`s en chips gekocht.

Genieten op een bankje in de zon en met brutale meeuwen boven ons hoofd en aan onze voeten. Rondje langs de kade gemaakt om het schaaldieraanbod te vergelijken. En de belangrijke vraag: waar gaan we straks eten.

Het werd Le Corsaire, op het terras aan de haven en nog steeds in het zonnetje. Marcel had een vispotje en ik een bord fruits de mer. Na nog een wandeling langs de kade gingen we tegen 21.30 naar ons hotel.

De volgende ochtend, na een sandwich en koffie bij de PMU/brasserie en de aankoop van een kreeft aan de kade, richting Dieppe over de kustweg.

Onderweg een marktstop in Varengeville sur Mer en in Pourville sur Mer voor de oesters. Op de markt in Dieppe vis, twee kilo verse knoflook en een gebraden kippetje (voor onze lunch) gekocht. Het was nog redelijk vroeg, ipv rechtstreeks naar huis te rijden, nog een omweg gemaakt via Le Tréport.

Op het strand ons kippetje en een bakje frites gegeten (nog steeds in het zonnetje). Ik heb als klap op de vuurpijl een ritje gemaakt met de onbemande kabelbaan, het is een zelfbediening.

Marcel bleef beneden op me wachten. Toen huiswaarts in een auto die lichtelijk naar knoflook rook.

Geef een reactie