Bretonse dagen in augustus

In februari van dit jaar liet Truus Michelson, Marcel`s moeder, ons een foldertje zien over een gite in Bretagne. Onze eerste gedachte: dat is leuk, Mensen uit Son en Breugel die een vakantiehuis hebben gebouwd in Bretagne. Totdat ik het met meer aandacht las. Niet zomaar Bretagne, maar ons favoriete departement de Côtes d`Armor (22). Op slechts 20 km van de wilde kust. Truus en Hille (Marcel`s vader) werden ook enthousiast. We kunnen het combineren met Marcel`s verjaardag, op 17 augustus.
Terug in StG heeft Marcel meteen met Erwin Straalman gebeld, de eigenaar. En ja week 34 was nog vrij. Dus meteen geboekt.
Truus en Hille zouden al op 13 augustus bij ons aankomen. Op zaterdag de 15de vertrokken we voor de 496 km lange tocht naar het Keltische land. Het werd een mooie en zonnige tocht. De route liep via Rouen, Caen, de Baai van Mont Saint-Michel (ja, we zagen hem liggen), Saint-Malo, Dinard en Saint-Brieuc (de departementale hoofdstad).
Aangekomen in Kerfouler hadden we een hartelijke ontvangst met koffie en zelfgemaakte pruimengebak. We hadden ons uiteraard een voorstelling gemaakt van de gite en we werden niet teleurgesteld. Werkelijk een plaatje. Hanneke van Nuland en Erwin Straalman hebben een paar jaar geleden een inspiratietuin aangelegd, opgedeeld in sfeervolle tuinkamers.
En wij hadden onbeperkt toegang tot deze heerlijkheden.
In een van de tuinkamers was een jeu de boule baan aangelegd waar Hille en Truus ons, na 19.00, de beginselen van dit leuke spel hebben bijgebracht. En we hebben zelfs een keer van ze gewonnen.
Er werden geen grote afstanden afgelegd, want binnen een ratio van 50 km max, hadden we het voor het uitzoeken: Pontrieux, Paimpol, Tréguier, Plougrescant, om een paar stadjes te noemen. Mooie kustroutes, met onverwachte baaien/baaitjes. Koffiepauzes van € 1.20 per kopje. En altijd weer de veranderende luchten, intens blauw – afgewisseld met grote (geen dreigende) wolken.
We hebben welgeteld één `miezerdag` gehad, een lichtgrijze dag en voor de rest strakblauwe hemelluchten met een lekker temperatuurtje. Perfect voor de hangmat, opgehangen tussen de fruitbomen, en de `fatboy`. Een favoriet van Hille.
We hebben genoten van Marcel`s kookkunsten. Op Marcel`s verjaardag stond kreeft met oesters als voorgerecht op het menu. Natuurlijk ook een galette en een crèpe gegeten. Dit alles weggespoeld met cidre, een bretons biertje en een wijntje. Kortom het was een heerlijke week. En we gaan er zeker terug!

Maartje

Geef een reactie