Feestweekend, 11-13 september

Noortje, ons nichtje en Marcel`s petekind, was op 7 september jarig en mijn moeder op 9 september, dus op twee weekdagen. We wilden er wel weer eens een keertje bij zijn. Dus na wat heen en weer mailen werd besloten om mama`s verjaardag op zaterdagmiddag bij haar te vieren en Noortje`s verjaardag op zondag in Maastricht. Ook de twee overnachtingen werden geregeld. Vrijdagnacht bij Hille en Truus in Breugel en zaterdagnacht bij Richard, Anique, Siemen en Noortje in Maastricht. De laatste keren lieten we Lille en Antwerpen links liggen als we naar Breugel reden, we namen dan de route `onderlangs`, via Cambrai, Valenciennes, Mons en Luik. Hille heeft vrijwel zelden problemen via de Antwerpen route, dus besloten wij op vrijdagochtend die route ook te nemen. Stom, stom. We kwamen in een grote file terecht bij Lille en bij Antwerpen was het helemaal een ramp. De ringweg bij de Scheldestad stond kompleet vast. Achteraf gezien ook wel logisch, het was vrijdagmiddag rond 13.00. Het was een leer voor de volgende keer. Of we nemen de Antwerpen variant niet op een vrijdag en niet rond het drukste tijdstip van de dag of we blijven onze `route de soleil` trouw.

Vrijdag was het heerlijk weer. Bij Hille en Truus in het zonnetje in de tuin gezeten. Toen naar Nuenen voor het lekkerste ijsje in de regio. En bij de supermarkt een paar zakjes Klene muntdrop en een literpot pindakaas gekocht. Zaterdagochtend naar Meerssen. Heerlijk geluncht met ons viertjes, lekkere witte broodjes en worstenbroodjes. Tegen 14.00 kwamen Richard, Stephanie en Wiel met de kids. En was het smullen geblazen, mama had namelijk vreselijk lekkere vlaaien en gebak gekocht. Tegen vieren hebben we papa teruggebracht en hebben we een wandeling gemaakt door het centrum van Meerssen. Tegen zessen reden we naar Maastricht. Richard had overheerlijke pizza`s gemaakt. Ja, mijn broer, kan er wat van! Zondagochtend een wandeling gemaakt door de velden naar Vroenhoven/Riemst in België. Er was een rommelmarktje en de toegangsprijs van €2/pp gaf recht op een consumptie. Op de terugweg hebben we het museum `De Brug van Vroenhoven` bezocht. Dit museum, gelegen aan het Albertkanaal, geeft een indrukwekkend overzicht over de WOII en een uitleg over de rol en betekenis van de binnenscheepvaart. Tegen 14.00 begon Noortje`s feestje. Helaas konden we niet de hele middag blijven, we hadden immers nog zo`n 450 km voor de boeg.

Maartje

Grenspaal Nederland België

Grenspaal Nederland België

Geef een reactie