Lentelunch met wijnproeverij

Het was alweer een maand geleden dat wij bij onze Amerikaanse vrienden waren uitgenodigd voor een diner-chantant. Volgers van onze site kennen Anita en Jimmy, van de BBQs en de muzikale middagen en -avonden.
Ze zijn vaak weekenden bezet met ‘gigs’ (optredens) en onze agenda’s lopen steeds voller.
Afgelopen weekend vond in de Manège Royale, het culturele centrum naast ons complex, de jaarlijkse Salon du Vin et de la Gastronomie plaats. Laten we twee vliegen in een klap slaan. We nodigen Les Gibbons uit voor lunch en gaan dan de hapjes en wijnen proeven, next door.
Met de naderende lente met daarbij het festijn aan jonge groenten en vlees, stelde Marcel een lunch voor van zuiglamsbout, groene asperges, tuinboontjes en ‘ratjes’ (aardappelen) met rozemarijnjus uit de oven.
Anita and Jimmy arriveerden tegen 12.45 en parkeerden binnen de hekken op ons terrein. De apéro stond koel. Het Pyreneese zuiglam was overtreffelijk heerlijk.
Ruim twee uur verder, na tafelen, kletsen en pianospelen door Jimmy, zijn we naar de Salon gegaan. Als vanouds stond er onze goede wijnboervriend Christian Morin, uit Chitry. Anita en ik hebben bij de meeste wijnstands geproefd, gepraat en gekocht. Marcel en Jimmy bleven een beetje achter omdat jimmy’s rug hem af en toe parten speelde. Tegen zessen zijn onze vrienden naar huis gereden.

De wijnkelder en de koelkast zijn weer gevuld.
En wij hebben een flesje opengetrokken.

DSCN6233
Maartje

Geef een reactie