Lamsbaron

Bezoek

Het afgelopen weekeinde stond onder het teken van bezoek in verband met de verjaardag van Marcel. Maartje heeft vakantie dus we konden met z’n tweeën het huis in orde maken en inkopen doen.
Mijn ouders en mijn broer, plus vriendin Rian, kwamen met de auto op vrijdag middag aan en zijn die maandag weer vertrokken.
Op zaterdag zijn we naar Auvers sur Oise gereden om het graf van Vincent en Theo van Gogh te bezoeken. Hille en Truus hadden ons eens meegenomen naar het Van Gogh museum in Nuenen, en nu konden ze de Franse kant zien.
Van Gogh ging naar Auvers m dar te worden behandeld door doktor Gachet, na de periode in Arles en het asiel van Saint-Rémy. Maar na twee maanden pleegt hij zelfmoord. Hij heeft dan wel 70 schilderijen gemaakt in de buurt, in Parijs, Chatou, Asnières. Theo woont er werkt dan in Parijs, maar gaat terug naar Nederland waar hij enkele maanden later overlijdt.
Nadat zijn weduwe is overleden wordt zijn lijk bijgezet naast Vincent in Auvers.
Sombere praat maar wij keken naar het kerkje, de auberge en andere plekken die hij geschilderd heeft; We zagen een Van Gogh beeld van Zadkine in een park.
Daarna gingen we naar Conflans Sainte Honorine, en door het bos en vla Maisons Lafitte en Mesnil le Roy naar het Parc Corbières in Le Pecq en naar huis, waar een stierenvleesschotel alleen maar hoefde te worden opgewarmd.
Op zondag zijn we naar de markt gegaan en hebben we in het park van Saint-Germain geslenterd terwijl Edwin en Rian naar Parijs waren.

Geef een reactie