Gevel toeristen

Eigenlijk zouden we op zondag naar Reims gaan om daar kennissen te treffen die onderweg waren tussen Amsterdam en Beaune. Op zich is twee maal 200 km wel wat ver voor een kopje koffie dus we zouden er een langere dag van maken met een bezoek aan de kathedraal en een lunch in, bijvoorbeeld, restaurant Café de la Paix.
Op zaterdagavond nog geconfirmeerd of het doorging, want mikken op 15:30 in Reims vanuit Amsterdam is een beetje moeilijk. Alles was goed tot we op zondagochtend een SMS kregen dat er een probleem met de huurwagen was.
Dan niet, maar om nu met z’n tweeën helemaal naar Reims te gaan…
Dus gingen we op zondag, na de markt, naar de stad.
We hadden zaterdag al wat rondgelopen in de buurt van Opéra, Comédie Française en de Marais. Op zondag gingen we naar Montmartre.
Het is leeg in Parijs in Augustus, vanwege de vakanties, en vele winkels waren dicht (in Montmartre, wat een toeristenwijk is, zijn winkels open op de hele zondag, als ze niet voor vakantie gesloten zijn).
We hebben bij Lux Bar aan Rue Lepic op het terras gezeten met een ‘planche’ worst en kaas plus een fles Cotes du Rhone, en daar hebben we gekeken naar de mensen die voorbij kwamen. Dikke mensen en ook mooie mensen, toeristen en Parijzenaars, we praatten wat met een oudere dame die naast ons biertjes zat te drinken en we keken naar een kat die op een smal richeltje op de eerste verdieping zich in balans hield om naar duiven te loeren.

Kat op randje

Kat op het randje

Daarna hebben we wat door de wijk geslenterd en gezien dat er nu een biologisch brood restaurant is gekomen waar de bloemenzaak van Monceau was en dat een aantal restaurants in de Rue des Abbesses zijn ‘opgepimpt’.
Toen we terug naar beneden liepen door de Rue Dancourt zagen we een aantal mensen naar boven kijken. We keken ook maar en zagen toen een klein hondje op een gevelrand.
Het stond op de uitkijk, kon wellicht niet terug, en een politieman maakte de stoep vrij en een andere man kwam met een dekbed voor het geval de hond zou vallen (ik neem aan dat het niet zou gaan springen). We hebben de ontknoping niet afgewacht.

hondje op gevelrand

hondje op gevelrand (goed kijken op de tweede richel)

Geef een reactie