De Møpkes op bezoek

Dit weekeinde hadden we het huis vol. Richard en Anique, met Siemen en Noortje, kwamen ‘eventjes’ een weekeindje naar Parijs. Ze waren op zaterdag vroeg vertrokken en kwamen al in Saint-Germain aan toen ik van de supermarkt terugkwam met deeg om een abrikozentaart te maken. Dat ging dus niet door, en niet iedereen had van abrikozen gehouden, dus het kwam eigenlijk goed uit. Na een korte pauze en rondleiding door de vele gangen en kamers vetrokken we naar Parijs voor een toeristische route met metro en bus.

Richard maakt foto met camera van Noortje

Richard maakt een foto met  de camera van Noortje

We begonnen bij de Arc de Triomphe en de Champs Elysées, daarna Trocadéro met zicht op de Eiffeltoren. Een brood uit het vuistje stop op de Grands Boulevards, waar Anique een Paris sweatshirt vond, en toen met een metro over de Seine naar Ecole Militaire voor een bezoek aan de toren zelf. Siemen wilde er in en op en het heeft heel wat tijd gekost hem te overtuigen dat het te lang zou duren….
Hij vond wel het ‘geo caching’ object dat bij een standbeeld lag. Er gingen veel mensen een soort garagedeur in en uit en het bleek de ingang te zijn van een groot ondergronds complex bij de Eiffeltoren met keukens en kantoren en machine kamers.
Op weg naar de RER kwamen we een optocht tegen van Cambodjanen voor de bevrijding van politieke gevangen (daar ook dus) en toen gingen we naar de Notre Dame en van daar naar de Sacré Coeur waar we door het park naar beneden liepen en Siemen zowaar een soort glazen steen vond als souvenir aan Parijs om bij zijn verzameling te zetten.
In de avond was er kip saté met pindasaus, rijst en groenten.
Op zondag gingen we klassiek naar de markt in het dorp, we hebben ook daar een verstopte “geo cache” gevonden met de GPS en scherpe ogen en gegeten in café de l’Industrie. Daarna nog even het park in op de laatste dag van de beelden tentoonstelling en toen moest het gezinnetje weer naar het noorden.
Het was leuk, ze hebben genoten en wij ook.

Geef een reactie