Wijck

Flitsbezoek

In Frankrijk was het op 1 november Toussaint en dat is een vrije dag. Wij hebben dat aangepakt om naar Nederland heen en weer te sjezen. We vetrokken op donderdagavond naar Mons/Bergen. Het was al snel donker maar in de nieuwe (nu negen maanden oud en 15,000 km op de teller) auto is er goed zicht en veel licht. Zelfs teveel licht voor sommigen die signalen gaven dat ik groot licht aan had, tot ik het echte grote licht aandeed…Als het goed is dan dimt het licht als er iemand voor me rijdt.
In Mons ons gebruikelijke glas Belgisch bier, dezelfde kamer in hotel Infotel en in de ochtend vroeg weer weg. Het regende onderweg maar in Maastricht was het droog. We zijn naar de markt gegaan en hebben daar vis gekocht (makreel en paling) en gegeten (haring) alvorens in een toko wat Indonesische spullen te kopen. Daarna de spullen in de auto gezet en leuk gewandeld in Wijck. Dat was nog maar een aantal jaren geleden een gure buurt maar nu is het helemaal in met leuke winkels en aardige oude gebouwen uit de 18de en 19de eeuw met gevel schilderingen.
We ontmoetten Martine, Maartje’s moeder, voor de lunch in de Poshoorn (er ontbreekt geen t) en voor wat verder winkelen. In Meerssen even langs bij Cor in het tehuis en daarna naar Richard en Anique om met de rest van de familie zelf-gebakken pizza’s te eten en veel te praten. We hebben daar ook geslapen.
De volgende dag naar Son. Met mijn ouders zijn we naar de markt in Woensel gegaan en hebben we wat in het dorp rondgelopen. Mijn moeder had lekker gekookt en in de avond was er een optreden van de Feliciano’s – een amateur country en western band uit de omgeving – in de boerderij. Leuk.
Op zondag kropen we na een ochtendwandeling in het Dommeldal weer in de auto voor de terugtocht. Het was weer nat en snel donker. De A1 zat bomvol vanwege het einde van een schoolvakantie en we hebben een omweg gemaakt via Amiens en de A16 om niet volledig in de file’s vast te komen zitten. Tegen achten waren we thuis en hebben we bij Ghandi gegeten.

Wat kun je veel doen in weinig dagen…

Geef een reactie