Kerkhof van Varengeville-sur-Mer

Weekeindje uitwaaien

De auto bracht ons weer eens naar de Normandische kust waar we een stop maakten in Varengeville-sur-Mer. Een klein gat hoog op de krijtrotsen, maar met een kerkhof met uitzicht op zee waar Georges Braque ligt begraven, met zijn vrouw Marcelle Lapre, die hij ooit als model had ontmoet.
Onze vriend Fons had daar eens mooie foto’s gemaakt.
Er is ook een grote Engelse landschapstuin maar we vonden de entree prijs te hoog voor even een wandelingetje. We hadden een tafel besproken in Auberge du Relais en hadden een smakelijke maaltijd met zeevruchten en daarna St Jakobsschelpen met appel en karamel.
Daarna reden we door naar Saint Valéry en Caux, een stadje waar we wel vaker komen en waar we een goedkoop hotel hadden besproken, maar we hebben eerst een stop gemaakt in Veules les Roses. De oesterbank was gesloten maar we hebben er een leuke wandeling gemaakt, met de regenjas aan tegen de wind.
In Saint Valéry zijn wat zaakjes gesloten en nieuwe geopend. Zo konden we in een cave Belgisch bier drinken en Pommeau en Calvados kopen terwijl we aten in een modern en nieuw restaurant aan de kade, La Criée du Pequeu. We hadden oesters uit Veules, toch nog, een een vispotje met mossel, garnaal en een zeeduivelachtige vis gezien de graat. Geen kaas of dessert in de avond.
De volgende dag was het nog steeds redelijk weer. De vissers hadden hun kraampjes nog niet opgezet toen we met de auto langs de kust naar Fécamp gingen langs dorpjes als Veulettes sur Mer en Saint Pierre en Port.

Maartje an de kust

Maartje aan de kust

Het was niet druk in Fécamp en we hebben wat langs het water en in de stad gelopen en zeevruchten gekocht voor thuis, alswel een Turbot. We kochten ook brood voor in de avond.
Daarna gingen we naar onze lunchafspraak Chez Nounoute. Een heerlijke tent, no nonsens en goed eten. Gelukkig hadden we gereserveerd want het was vol. We hadden een heerlijke vissoep en filet van Saint Pierre in een zuring/crème saus met gekookte aardappelen. Jammer dat het zo snel voorbij ging.

 

Onze verslaggever aan zee

Onze verslaggever aan zee

Ons Q5je heeft ons daarna weer vlot naar huis gebracht. Leuk, zo’n weekeindje uit. Nu de bulots en bigorneaux laten ontzanden in zout water en daarna koken met een kruidenbouquet. Onderwijl drinken we een cider gemaakt van enkel Rode appels, dat is toch een geel drankje.

 

Geef een reactie