Te veel wijn?

Dit weekeinde was in Parijs één van de grootste wijnbeurzen, le Salon des Vignerons Indépendants, en we hadden een aantal uitnodigingen van wijnboeren waar we wel eens wat kochten.
Toch zijn we niet gegaan. Het Porte de Versailles complex is wel zo erg groot dat je door het bos de bomen niet meer ziet, en uiteindelijk links en rechts wat drinkt en aan het einde van de dag niet meer weet wat je lekker vond.
In plaats daarvan zijn we de stad in gegaan naar onze ‘oude’ buurt. Eerst de kerstmarkt bij het Gare de l’Est en daarna wat rondlopen in de Faubourg Saint-Denis en Poissonnière. Daar zijn allerlei nieuwe winkeltjes en restaurants, een beetje meer ‘up-market’ dan daarvoor, zoals een luxe hamburgerzaak (Pars New York) of een Masterclass atelier van banketbakker Christophe Michalak.
We stopten voor de lunch Chez Jeanette en daar hadden we voor 13 euro een groot bord met Saucisse de Toulouse en aardappelpuree met truffel. Dit alles leuk opgediend. De worst was bijvoorbeeld schuin gesneden.
Inmiddels hadden we contact gehad met Jimmy en Anita. Die kwamen bi ons eten en namen een côte de boeuf mee. Ik heb een risotto gemaakt met cèpes en Epoisses kaas. Vooraf een stukje paté van de kerstmarkt, met marc de gewurztraminer, na wat kaas en een peer uit siroop.
Daarna hebben we kerstliederen gezongen om ons voor te bereiden op 7 december voor een ‘Sing-along’ bij de familie Jolly.
Na het zingen naar de Manège waar een Keltische avond was die dit jaar minder was dan de afgelopen keer.
Op zondag het gebruikelijke trio markt, park en Café de l’Industrie. Er was rundvlees als dagschotel, een filet met champignons, of zeebaars met risotto. Gezien de goede boeuf van de dag ervoor, en de risotto, hebben we dat maar niet gedaan.

Geef een reactie