Een avondje uit: Theater King Edward VII

Een paar maanden geleden had ik me in een opwelling geregistreerd bij WICE. Ik ging naar de open-dag en mijn email adres werd in de hoge hoed gegooid. Een paar dagen later: “surprise, surprise: u heeft twee theater tickets gewonnen”. We kozen voor `le mensonge` met o.a. Pierre Arditi, op 19 november. Helaas moesten we die datum annuleren omdat we toen andere dingen aan ons hoofd hadden.

Maar we kregen de kans om een andere datum te kiezen, het werd 10 december. Uitgerekend die dag besloot het RER A personeel te gaan staken. Het is ook altijd wat… Maar dit weerhield ons er niet van om naar Parijs te gaan. We parkeerden de auto in La Défense en namen vandaar de metro naar Concorde.

Het was een heerlijk avondje uit in theater Edward VII. Deze Engelse koning, die een groot liefhebber was van Parijs, heeft in 1911 dit theater opgericht. Het diende eerst als cinema en heeft nog steeds die opstelling zoals je die in de oudere bioscopen aantreft, zoals de stalles.

En het toneelstuk is een aanrader!

 

edwardVII

Geef een reactie