Een week vol verrassingen

Vorige week zondag (13 december) keken we een week vooruit. Het beloofde een volle verrassingen week te worden. Terugkijkend klopt dat helemaal.

Het begon op dinsdagavond. Kennismaken met Huygens cosmetica produkten, onder het genot van een drankje en borrelnootjes, in hun vestiging in de Marais. Gevolgd door een champagne cocktail, georganiseerd door onze vriend en VIP-voorzitter Frederik Boriau, in de bar van het Hilton Hotel Saint-Lazare.

Op maandag was Fons Triest, onze goede vriend uit Almere, die we regelmatig ontmoeten in Dieppe, in Parijs aangekomen. Samen met Margie, zijn vriendin uit Landsmeer hadden ze een vijf-daags bezoek gepland. We stelden voor om met hen te lunchen op woensdag. Het werd het Café Louis Philippe. Het was super gezellig met een café calva als afsluiting. Daarna rondlopen in de Marais met een happy-hour biertje bij Le Père Fouettard.

Het klikte tussen ons viertjes. Tja, wat wil je ook : drie Amsterdammers en een zuiderlinge. Fons en Margie hadden de Champs `by night`nog niet gedaan. Dus, ja, je raadt het al.

Donderdagavond liepen we met ons viertjes over de `mooiste avenue` ter wereld. Na veel oooh, aaaah, wat mooi. Kwam de vraag `waar zullen we gaan eten`. Marcel stelde Wepler voor, een brasserie aan de Place de Clichy. Het werd een diner, dat we niet snel zullen vergeten. En dat in de positieve zin, uiteraard. Een kleine greep: oesters, halve krab, entrecote, kaasplateautje, Pouilly Fumé, Bordeaux. Een attente bediening, mooie setting. Kortom, een grande finale.

IMAG1674

Oh ja, nog bijna vergeten. Woensdagavond, waren we bij onze vrienden, Anita en Jimmy, dus na het happy hour biertje. Ze hadden ons uitgenodigd voor een pre-Xmas etentje. Zelfgemaakte foie gras, magret de canard, brie au truffes.

 

 

 

Geef een reactie