Kerstfeest in de Dutch Mountains en Brabantse dreven

Ieder jaar komt de vraag: waar en welke data en hoelang zijn we waar en bij wie.

Gelukkig wonen onze beide families niet ver uit elkaar. Zuid-Limburg en Eindhoven/Son en Breugel. Na het nodige overleg besloten we dat de eerste stop en overnachting bij mijn zus Stephanie in Heerlen zou zijn. Stephanie, Wiel en hun twee kanjers van dochters, Maud en Lieve, wonen op loopafstand van Snow World, `s werelds grootste overdekte skihal.

Nu wilde het toeval dat dit jaar het glazen huis van het radioprogramma `Serious Request` in Heerlen stond. Willen jullie daar naar toe? Je kunt het ook live volgen op de tv. We besloten het bij het laatste te houden. Na een uurtje bijkletsen, kerstchocolaatjes snoepen en twee kopjes koffie, stelde Stephanie voor om de benen te strekken en naar Snow World te wandelen.

Het `lente` zonnetje scheen nog steeds lekker, dus de wandelschoenen aan. Aangekomen gingen de twee meiden vier keer met de rodelbaan https://www.youtube.com/watch?v=1wkotAwdGY0. Daarna nog eventjes de 500 trappen, alsof het niets is, beklommen. Met een schitterend uitzicht als beloning. We hadden van al het geklim en geloop honger gekregen. Gelukkig had Wiel een heerlijke maaltijd voorbereid: zuurvlees met frietjes! Het was miam!

Op de 24ste  zijn we tegen enen naar Meerssen gegaan, waar we de twee volgende dagen bij mijn moeder zouden zijn. Natuurlijk was mijn vader ook van de partij. We hebben hem alle dagen gehaald met de rolstoel. Het is erg fijn dat ze zo dicht bij elkaar wonen. We hebben door Meerssen en het park gewandeld en een biertje bij `Gasterij Goesting` http://www.gasterijgoesting.nl/ gedronken. De kerstlunch was zuurkonijn, met stoofpeertjes bien sûr! Dit alles weggespoeld met een mooi glas Bordeaux. Op Tweede Kerstdag kwam iedereen, om elf uur bijeen, om bij te kletsen. Richard had heerlijke kippenragout gemaakt. Mijn vader was bij voorbaat bang geweest dat het erg lawaaierig zou zijn, meer dan tien mensen in het appartement. Maar tijden veranderen. De jonge lieden zaten met koptelefoon op gekluisterd aan hun iPad en laptop.

familiekiekje

Lieve, Stephanie, Noortje, Wiel, Anique en Maud (vlnr)

Wij zijn tegen drie uur naar onze volgende etape gegaan: Truus en Hille in Breugel.

Geef een reactie