De laatste dagen van 2015 — op naar 2016

Na het fijne verblijf in het zuiden (van Nederland), gingen we op Tweede Kerstdag naar het `noorden`. Naar Breugel, waar Truus en Hille ons verwelkomden. Een kopje koffie met kerstkrans en een brandende open haard. Gezellig. Ik deed mijn rondje tuin en Marcel en Truus bespraken het kerstmaal. Edwin, Marcel`s broer, zou ook aanschuiven. Buiten viel de avond en onder het genot van een glaasje pakten we onze kadootjes uit. Ik kreeg het laatste boek van Mankell, met recht het laatste werk van hem, omdat hij er niet meer is. En van Edwin een doos witte, melk en pure chocolade muizen, van Chocolaterie http://www.hilfrawa.nl/. Miam!

We hebben heerlijk gewandeld bij het Oud Meer en genoten van een `lenteachtig`zonnetje.

De benenstrekken bij het Oud Meer.

Poseren in het zonnetje.

We zouden tot en met 2 januari in het Breugelse blijven. In overleg, of course, hadden we een paar wensjes opgegeven, zoals een dagje Amsterdam snuiven.

Op de 27ste zijn we met ons viertjes naar de film `Publieke Werken` gegaan in het NatLab. Als je in de gelegenheid bent, dan is deze een aanrader. Voor hen, die in Eindhoven e.o. wonen.  Ga ook eens naar het NatLab https://www.natlab.nl/.

Een heerlijk dagje in de Parel aan het IJ op de 29ste. Bep Knopper, onze lieve vriendin, sloot zich bij ons aan. Een greep: nieuw busstation aan de IJkant, zicht op het filmmuseum EYE, Zeedijk, Nieuwmarkt, Kloveniersburgwal, Prinsengracht, Hajenius. Lunch bij Brasserie Meuwese http://www.brasseriemeuwese.nl/, een biertje in het Molenpad http://cafehetmolenpad.nl/. Ter afsluiting een etentje bij De Zwaan http://www.dezwaan-son.nl/ in Son.

Holtkampkroketten - lekkur!

Holtkampkroketten – lekkur!

Ook de Michelson `traditie`, de nieuwste James Bond film kijken, werd in ere gehouden. Op de 30ste zaten we: Hille, Truus, ikke, Edwin en Marcel, op een rijtje, in Pathé. Het was de laatste sessie, en duurde van 21.15 tot na middernacht. Het was apart om na twaalven door de Philipsstad naar de parkeergarage te lopen. Eindhoven is bezig aan een opmars wbt interessante architectuur. Zie NatLab boven. Je zou er bijna van gaan houden.

Oudejaarsavond met Herman Finkers en knallend vuurwerk. En een glas champagne.

Op 2 januari heb ik samen met Truus, en andere vrijwilligers, het gemeenschapshuis `De Boerderij` gekuist. Daarna geluncht bij De Zwaan. De rest van de dag geluierd, Hollandse etensproducten ingeslagen. Zoals: pindakaas, erwtensoepen, rookworsten, zakken drop, witte broodbolletjes, worstenbroodjes. Want hoe leuk en lekker het ook is in Frankrijk, er zijn nu eenmaal lekkerheden die je hier niet kunt vinden.

Op zondag was het huiswaarts. We wilden stoppen in de buurt van Mons, voor een laatste frikandel en Belgisch frietje. Maar helaas het frietkot was gesloten.

De verwachte file bij de grensovergang viel reuze mee, er was namelijk geen file. We konden doorrijden. De douaniers zaten lekker warm in hun auto`s….

Geef een reactie