Driekoningentaart

Het is een Franse traditie om rondom 6 januari = Driekoningen, een galette des roi met vrienden aan te snijden.  In de taart is een klein voorwerp, bijvoorbeeld een bedeltje, verstopt en degene die dit vindt, door er op te bijten en ‘zijn kroon verliest’ (niet leuk), is de koning of koningin van die dag en mag de goudkleurige papieren koning’s kroon opzetten (wel leuk).

Onze vrienden Stanneke en Frédéric, die in StGé wonen, hadden ons en andere vrienden dit jaar uitgenodigd. De taart was heerlijk, van een plaatselijke bakker. Een andere traditie is het heffen van een glas cider. Wij hadden allen verschillende ciders meegebracht, allemaal even smakelijk. 

Het was een gezellig samenzijn in Huize Merle.

Een goed begin van 2016. Proost!

Koningentaart

Driekoningentaart

Geef een reactie