Cultuur

Afgelopen week viel er een uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds in mijn inbox. Een uitnodiging om de prijsuitreiking van de “Prix des Phares du Nord 2015” bij te wonen. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor de beste Franse vertaling van een belangrijk Nederlandstalig werk.

Dit jaar viel deze eer aan Isabelle Rosselin voor “Villa avec piscine”, haar vertaling van “Zomerhuis met zwembad” van Herman Koch.

Het was een bijzondere avond in het Atelier Néerlandais. En natuurlijk was Herman Koch, himself, ook aanwezig. De prijs werd uitgereikt door Ed Kronenburg, de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk. Na het officiële gedeelte konden we napraten, onder het genot van een glas, met de hoofdpersonen van de avond. Natuurlijk heb ik ook even gepraat met Herman Koch over zijn, hoe kan het ook anders, boeken en Amsterdam.

Het was een leuk gesprek en na afloop gingen we samen op de foto. MMenHK1

Geef een reactie