Leven in de ‘fast lane’. 

Van 4 tot 9 december waren we in NYC. Blue Heron, Marcel’s US klant, had hem uitgenodigd om een weekje mee te draaien in hun kantoor aan Madison Ave. Een bezoek aan deze metropool staat al heel lang op mijn wensenlijst. Yep, je voelt het al aankomen, Marcel vroeg me of ik zin had om mee te gaan. Wat denk je? Ik zei volmondig ‘ ja graag’.

De voorbereidingen begonnen met het boeken van de vluchten. We vlogen Air France, heen in de A380 en terug in de Dreamliner van Boeing. De A380 is het grootste passagierstoestel met een bezetting van 500 passagiers. Andere wetenswaardigheidjes: lengte 73 m, spanwijdte 80 m en het is een dubbeldekker. De Boeing was minder sensationeel.

Ik had een ‘ te doen’ lijstje samengesteld. En mijn stevige Doc Martins schoenen aangedaan want Manhattan is een ‘ loopstad’. En ik heb heel veel gelopen en veel naar boven gekeken want de skyline is ongelooflijk mooi. Ik had de eerste avond dan ook nekpijn. Op maandag heb ik de gratis Staten Island Ferry genomen die vlak langs het Vrijheidsbeeld vaart. Oef wat een uitzichten. Leslie, een oud-collega van Marcel, heeft ons die eerste avond meegenomen naar de Oysterbar in de Grand Central Terminal.

Verder op het programma stond Rockefeller Center met de kerstboom en de ijsbaan. Central Park met de eekhoorntjes en zijn skyline. Ben Berkowitz, die we kennen uit Amsterdam, werkt daar bij NBC.

Marcel had donderdag geen afspraken dus gingen we samen op stap. Een van de nieuwe attracties in NY is de ‘High Line’. Dit is een park dat is aangelegd op de vroegere rails van de treinbaan die voor de transporten van vlees en graan zorgden.

Vrijdag hebben we geluncht met Jana, een oud-collega van Marcel. En de rest van de middag weer veel gewandeld. ’s Avonds was het afscheid nemen van de ‘ city that never sleeps’.

Het waren heel bijzondere dagen.

Marcel – dank je wel – dat je me hebt meegenomen.

Maartje

Geef een reactie