Een laatste groet van Koning Winter

Sneeuw in Maart

Sneeuw in Maart

Verschillende departementen bevonden zich in de oranje zone (veel regen, storm en sneeuw). Maar niet de Ariège. De meteo dame van TF1 voorspelde gisteravond (03/03) dat het zou sneeuwen tot op een hoogte van 900 m. Ik keek Marcel aan, “dus niet bij ons”. Wij zitten namelijk op slechts 350 m…. De afgelopen dagen was de wind wel gaan aanwakkeren. We hadden uit voorzorg het luik in de keuken en de deurluiken aan de tuinkant gesloten. Het gierde inderdaad door de schoorsteen, maar dat was ook alles.

Tenminste dat dachten we.

Tegen drieën stond Marcel op, hij dacht dat er een kater beest voor de deur zat. Hij keek naar buiten en zei ‘volgens mij heeft het gesneeuwd’. Ik wilde hem niet geloven…. Ging naar de badkamer en zag met mijn eigen ogen dat de auto’s op het pleintje onder een behoorlijke laag sneeuw verborgen zaten. En het sneeuwde nog steeds.

Ik moest meteen aan mijn aardbeienplantjes denken die onbeschermd in het tuintje op de grond, weliswaar in het hun bakjes, lagen.

Inmiddels is de sneeuw zo goed als verdwenen en de storm is teruggekeerd.

Maart roert ook hier in het zuiden zijn staart.

Maartje

Geef een reactie