Gouden dagen

September dreaming

De mooie septembermaand eindigt met de laatste ‘Indian summer’ temperaturen. De nachten worden koeler. De zwaluwen zijn naar warmere oorden vertrokken en de ganzen oefenen hun V-formaties. De bomen verliezen hun groene vachten en veranderen in goud.

Dit jaar vierde mijn moeder haar 80ste verjaardag. En dat wilden we vieren met zijn allen. In totaal zo’n 2800 km gereden. We vertrokken op de 8ste. Onze Q5 vond het dolletjes om weer eens lange afstanden te mogen cruisen. De route ging dit keer niet over Parijs. Maar ‘binnendoor’ via Clermont-Ferrand met een overnachting in de buurt van Chablis.

De terugreis voerde via Reims met een overnachting in Salbris. De hotels in Meerssen waren volgeboekt. Uitgeweken naar hotel Lahaye in Houthem-St Gerlach. Op zondag pikten we ook nog Noortje’s verjaardagsfeestje mee, ons nichtje is 13 lentes jong. Na een bezoek aan Marcel’s ouders vertrokken we op de 12de weer zuidwaarts.

Ik probeer met de korte zinnen de snelheid weer te geven van ons flitsende reisje van zuid naar noord en van noord naar zuid.

Felix de Lagarde hoefde in onze afwezigheid niet op een houtje te bijten. Hij werd liefdevol vertroeteld door Francine onze buurvrouw.

Op de 13de ontmoetten we Fons, die met zijn camper door Frankrijk trok. Ietsje langzamer dan wij. Het was zijn eerste bezoek aan ons in Lagarde, St Geeee, kende hij al. Woensdagavond een ‘koot de boeuf’ op de bbq en donderdagavond leefden de beide keukenprinsen zich uit op de Lacanche (het fornuis).

En nu zijn we aangekomen in de laatste week van september.

Op 30 september is het precies een jaar geleden dat we neerstreken in dit paradijsje. Het is een leven zonder de stadse stress. We hebben onze vaste adresjes voor vlees, groenten en fruit. Het Occitaans taaltje heeft steeds minder geheimen.

Marcel was bijna benoemd tot raadslid, ware het niet dat we nog net niet lang genoeg hier wonen. We waren nog niet in de plaatselijke belastingannalen op genomen. Er komt ongetwijfeld een tweede kans.

 

Maartje

Geef een reactie